Häng med i golfklubben!

25 oktober 2019
admin

Älskar du naturen och tycker du om att gå på promenader? Då borde du prova golf, om du nu inte redan gjort det. Där får man både en naturupplevelse samt en motionsvänlig och välgörande promenad. Golfar man ihop med en eller flera andra blir det dessutom en väldigt social sport, för man blir ju inte så pass flåsig så att man inte orkar prata, men man får ändå motionen genom en riktigt lång promenad – många fördelar alltså. Känns detta som något för dig? Bli då medlem i en golfklubb!

 

 

Fördelar med medlemskap

 

En golfklubb, som ofta förkortas till GK, är en förening som sköter om en golfbana. Huvudregeln har länge varit att man måste vara medlem i en golfklubb för att få spela på deras bana, men på senare år har det dykt upp fler och fler “pay and play”-banor där det inte krävs ett medlemskap, då kan man bara åka dit och betala för att gå en runda. Men att bli medlem kan ändå ha sina fördelar och det är kanske något man borde fundera på. Som medlem får man, bland annat, nämligen ofta tillgång till klubbens driving range, övningsområden och bollar i bästa kvalité. 

 

Livet på klubben

En golfklubb har dessutom ofta en egen restaurang och det är ju extra härligt att få äta lite god mat i en trevlig miljö efter en golfrunda. Innan rundan kanske man var inne i klubbens egen golfshop och kompletterade lite av det man behövde. Det blir ett ganska härligt liv att strosa omkring där på golfklubben. Letar du efter en golfklubb med 18 hålsbana i Jönköping? Då kan du kolla in Skinnarebo Golf & Country Club. Där kan man såklart även gå en kortare runda på 9 hål om man har lite mindre tid eller bara känner för det. Det går även att bara stå svinga lite på deras driving range.

Fler nyheter