Gå på ridskola i Stockholm

26 april 2021
Lily Hansen

Har du tidigare ridit men slutat? Tiden fanns inte till, det är svårt att hinna med intressen när det finns barn med i bilden. Istället fick intressena läggas åt sidan, givetvis med hoppet om att kunna ta upp dem igen. 

Dagen är äntligen kommen då du kan ta upp ridningen igen. Ridningen har alltid varit en väldigt stor del av ditt liv. Det är inte bara ridningen, utan hästarna i sig. 

När stalldörren öppnades och man fick in den härliga doften av häst igen, då förstod man knappt hur man kunde lämna det första gången. Nu har man börjat för att stanna livet ut. Med hjälp av en ridskola i Stockholm ska man försiktigt ta upp det igen. Det sägs att det är som att cykla, har man en gång kunnat det, så sitter det kvar. Förhoppningsvis så är det exakt så det är. 

Snälla hästar 

Trots att man alltid hållit på med hästar tidigare, så har man en väldigt stor respekt för dem. Missförstå nu inte, det ska man alltid ha. Men nästan att man är lite skraj. På avstånd har man glömt hur otroligt stora djur de är. 

Men känslan av att stryka deras mular igen. Som man har saknat den. Hästarna på ridskolan är så vana vid människor, de är snälla och försiktiga. 

Hästar överlag är väldigt snälla djur, kan ibland uppfattas som dumsnälla. Med deras stora och vackra ögon ger dem en förstående blick. På ridskolan är de välutbildade och vet hur de ska ta hand om alla olika elever. 

Det känns otroligt betryggande att veta att det är så. Första lektionen satt man med ett stort leende under hela tiden på läpparna. Aldrig igen ska det ta så här lång tid innan man sitter på hästens rygg. Tacka ridskolan för att man får chansen att rida hos dem.

Fler nyheter