Alla är välkomna

13 november 2019
admin

En ridskola är till för alla som vill lära sig rida, eller att lära sig rida bättre. Den är öppen för alla som vill skriva in sig, både barn och vuxna. Man blir placerad i grupp enligt sin tidigare kunskap och ridvana. Innan ridlektionen får man ofta sköta hästen och förbereda den inför lektionen. Det är ett bra sätt att lära sig ta hand om djur och att ta ansvar. För många är stunden innan ridlektionen också en del av upplevelsen. Att få borsta, klappa, sadla, och tränsa hästen är för många lika kul som själva ridlektionen.

 

Många nya vänner i stallet

Alla i stallet är där för att de bryr sig om djuren och har ett gemensamt intresse i hästarna. Det bygger en stark gemenskap och många nya vänner. Det finns många positiva aspekter av att rida eller vara i stallet. Man får motion, tränar många muskler i kroppen, och vistas ute i naturen. När det är skollov ordnas det ofta extra aktiviteter i stallet för barnen. Man kan välja att dela i vad man vill, exempelvis pyssel, kurser, eller tävlingar. Ridskolehästar är vana vid människor och har ett lugnare temperament, just för att de ska vara lätta att hantera för alla typer av ridskoleelever. Ingen ska känna sig rädd eller otrygg med en häst, de är stora starka djur, och oberäkneliga hästar utesluts därför ur ridlektioner.

 

 

Lätt och smidigt att ta sig till stallet

På Swartlings ridskola i stockholm kan man få allt detta. Läs mer om det här: http://www.swartlingsridskola.se/. Man kan även välja att ställa upp sin häst här om man äger en egen häst. Närheten till naturen finns här, precis som det ska vara vid ett stall, men det utesluter inte bra bussförbindelser. Det finns tre olika busslinjer som stannar i närheten, vilket underlättar för alla som inte kör bil.

Fler nyheter